We startten maandag met het thema ‘vrolijke huizen’ en lieten ons inspireren door de kunstenaar James Rizzi.

Na het verhaal van Jules die geel en blauw moest mengen omdat hij niet kon kiezen, gingen we zelf aan de slag met verf. We mengen verschillende kleuren en ervaren wat er gebeurt.

De kleuters puzzelen een huisje met geometrische vormen en maken er hun eigen huis van door ogen, een mond en andere details toe te voegen.

Elk maakt zijn eigen vrolijke huisje!

Ik vertel ook het verhaaltje ‘een huis voor Harry’.

Harry gaat voor de eerste keer buiten spelen en kan zijn huis niet meer vinden. Hij gaat op zoek naar een alternatief, maar dat valt tegen. Misschien kunnen de kleuters wel vertellen hoe het afloopt 😉

Als tussendoortje beluisterden we het lied van kapitein Winokio ‘onze poes heeft poesjes gekregen’. Dat bleef bij de kinderen wel hangen. Waarschijnlijk door het refrein ‘ poes poes, lelijke poes….’ dat ze natuurlijk heel grappig vonden.

Verder bouwden we huizen met blokken, richtten we het poppenhuisje in met een speciale badkamer op het dak, maakten we appartementen met de magneten en vertelden de kinderen over hun eigen huis en ook over hun al dan niet denkbeeldige huisdieren.

Volgende week bouwen we hierop verder!