Stage kinderzorg

Wist je dat we momenteel hulp krijgen van Ilona in de klas? Ilona doet stage kinderverzorging en helpt de kinderen met dagdagelijkse verzorgingsmomenten.

Ze gaf ook enkele activiteiten. Vrijdag trakteerde ze de kleuters op een muzikaal pak!

Ze voerden verschillende opdrachten uit, waaronder een kikker kussen 🐸 en een dansje doen. Als beloning kregen ze allemaal een sticker!

Het thema huizen is volop aan de gang!

De kleuters toonden vol trots hun mooie huizen en vertelden welke ruimte zich achter welk raam bevond. We keken naar het kleur van de gevels en voordeuren en zochten naar brievenbussen en huisnummers.

Bedankt aan alle ouders om de foto’s door te mailen! Wie dit graag nog zou doen, kan dit volgende week ook nog, de maken er graag tijd voor om alle kinderen te laten vertellen.

We gingen aan de slag met karton en verf om onze eigen huizen vorm te geven. De kleuters kozen een gekke vorm zoals de Rizzi huizen, kozen een kleur en een gezicht.

Ook ik het hoekenwerk kwamen de huizen aan bod. De kinderen bouwen muren, huizen en torens. Juf Sofie bracht haar verzameling little people mee waar ook een mooi huisje bij zit!

Tot slot gingen we ook experimenteren met dozen in verschillende formaten.

Hoeveel kleuters kunnen er in elke doos?

Dozen sorteren van groot naar klein en een toren bouwen. De toren is groter dan Jackie, maar kleiner dan de juf!

De doos werd daarna in de poppen hoek neergezet waar de kleuters er vrij konden mee spelen.

De doos werd… Een huis!

Verhuizen

We namen vrijdag ook afscheid van Matthias, die verhuist en bijgevolg ook naar een andere school zal gaan. Veel succes Mattias 🍀🏡