Als intro van ons nieuw thema maakten we kennis met een kasteel. Alleen was er iets aan de hand met het kasteel, alle kleuren waren verdwenen. Elke dag mochten 2 kleuters een deeltje van ons kasteel inkleuren in de kleur van de dag.

De rode dag

De Blauwe dag

De gele dag

De groene dag

Op donderdag 17 februari was het dikketruiendag, we kozen ervoor om te werken aan duurzame acties op onze school. Wij hebben geleerd dat we onze afval moeten sorteren. We hebben nu 2 nieuwe vuilbakken in onze klas: Een groene emmer voor ons fruitafval en een blauwe voor onze brikjes/sapjes.  

We dansten met alle kleuters ook de pinguïndans.

We maakten elke dag een knutselwerkje in de kleur van de dag. Op het voorblad moesten alle kleuren aanbod komen. We maakten gebruik van de techniek: Action painting.

De tweede week stonden we meer stil rond Carnaval. Uiteraard kon de confetti in de klas niet ontbreken. 😉

Onze nieuwe kunstenaar was Paul Cézanne, hij schilderde een harlekijn. We baseerden ons op het patroon en kleur om zelf een kunstwerk te maken. De eerste kleuters maakten een kostuum, de peuters maakten een hoed.

We sloten de week af met een carnaval feestje! Alle kleuters mochten verkleed naar school komen. In de namiddag dansten we in de kring, we dronken fruitwater en aten lekker pannenkoeken. Het was een groot succes!

Na de vakantie leren we over foto’s en fotografie.

Prettige vakantie!