De voorbije twee weken leerden we over ons lichaam. Hoe ziet het eruit? Welke kleur ogen hebben we? Wie draagt er een bril? etc. De kleuters ontdekken dat iedereen anders is en ook de verschillende lichaamsdelen.

We schilderen een kunstwerk geïnspireerd op Lorna Simpson met waterverf het haar en daarna maakten we een mooie foto voor het gezicht, hoofd van jullie kleuters. Daarnaast maakten we nog leuke kunstwerkjes, we tekenden een mensje op krantenpapier met kleurpotloden. Op woensdag 15 september kleurden we een kleurplaat is van Jules, uit het verhaal “mama kriebel Jules.” Deze week maakten we dan een mooi kunstwerkje gebaseerd op Paul Klee.

Hieronder enkele sfeerbeelden.

Daarnaast speelden we klassikaal verschillende spelletjes zoals een aankleedspel, plaatsbepaling met pleisters, gezichtje maken van plasticine. Dit mochten ze uiteraard ook uitproberen in het hoekenwerk!

Op donderdag gebeurde er iets met Jules onze klaspop. Ik wilde iets nemen van de grond, want het was gevallen. Maar terwijl ik dit deed zat ik per ongeluk tegen Jules en die viel op de grond! Oei… Oei. Jules heeft zich natuurlijk bezeerd. Gelukkig zei de juf “sorry” tegen Jules. Samen met de kleuters hebben we Jules goed verzorgd, zodat hij geen pijn meer heeft. En daarna zorgden we ook goed voor hem!

Sfeerbeelden hoekenwerk

Sfeerbeelden sportles

De sportles wat was het ook weer een toppertje! Samen met juf Jo deden we een omloop (parcours). Hierbij ontdekten de kleuters op welke manier we allemaal kunnen bewegen met ons lichaam zoals springen, rollen, kikkersprong, konijnensprongetjes, zig-zag, kruipen, etc.

Babybezoek op vrijdag 24/09/21

Vrijdag kwam juf Josephine op bezoek in de klas met haar baby. Ze had voor iedereen een leuke verassing mee! Hierbij werd het thema ook in betrokken: Wat drinkt de baby? Praat de baby al? Hoeveel ogen, oren heeft de baby? De baby heeft ook een neus, lippen, tong en haar, etc.

Het was schattig om te zien, hoe ze allemaal zeer stil waren en vragen stelden aan juf Josephine.

Volgende week: nieuw thema pootjes

Enkele kleuters waren ook al onbewust bezig met het volgende thema: in het hoekenwerk waren sommige al over spinnen aan het praten en spelen. We zagen er ook al eentje deze week in onze toiletten.

Ik kijk alvast uit naar het volgende avontuur met de kleuters!