Het nieuwe schooljaar is terug van start gegaan. Voor de kleuters is het even terug wennen aan het klas- en schoolgebeuren. We zijn begonnen met het nieuwe thema in première.

1 september tot 3 september 2021

In de eerste week vond ik het belangrijk om iedereen terug wat te laten wennen aan de klas, klasgenoten en ook aan de afspraken. Met een ballon leerden we de namen kennen en de kleuters mochten ook een nieuw symbool kiezen. Het verhaal van de week: Jules gaat naar school! werd voorgelezen. Op donderdag gingen we gaan sporten met juf Jo en mezelf wat vonden ze het leuk om door te benen te sluipen en de parachute was het toppunt! Sommigen waren eerst wat verlegen, maar samen met de juf lukte het beter ;).

Deze week leerden ze ook een liedje aan over de kleuren.

Op die manier leerden we de kleuren benoemen en sorteren. En wat konden ze dit al goed!

De eerste week hebben we ook geknutseld, een mooie kaft voor ons schrift. We mochten schilderen op plexiglas en daarna maakten we hiervan een mooie afdruk op papier.

Hier kunnen jullie genieten van de eerste sfeerbeelden:

Deze week (6 september – 10 september) is het verhaal van de week: Anna in de klas en we hebben ook een nieuw lied aangeleerd: Op bezoek in een hoek…. We maakten een leuke tjoek, tjoek trein en weg waren wij naar de verschillende hoeken, om deze te ontdekken.

Ga je mee, tjoek, tjoek, tjoek, op be – zoek, tjoek, tjoek, tjoek. Stap-pen, stap-pen, tjoek, tjoek, tjoek. Kijk de pop – pen – hoek. Kijk de blokkenhoek … … kijk de knutselhoek … … kijk de bewegingshoek …

Wat amuseren ze zich allemaal om in deze verschillende hoeken te spelen. Geniet van de sfeerbeelden + sfeerbeelden fruit eten.